Снимка: БГНЕС
fallback

"Отношенията между Русия и Китай наистина са от безпрецедентно естество. Това е пример за отношения, изпълнени с достойнство".

Това заяви президентът на Русия Владимир Путин след срещата си с президента на Китай Си Цзинпин в Пекин. Путин е на посещение в китайската столица по повод откриването на Зимните олимпийски игри. Церемонията по откриването ще бъде днес от 14:00 часа българско време.

Oще по темата
"Връзките между Москва и Пекин се развиват прогресивно по пътя на приятелството и стратегическото партньорство", каза Путин след срещата си със Си. Руският президент разкри, че се подготвя нов договор между двете страни за доставката на 10 милиарда кубически метра газ към Китай.

"Познавам президента Си Цзинпин от много време. Като добри приятели и политици, които споделят много общи възгледи за решаването на световните проблеми, винаги сме поддържали тясна комуникация", допълни Путин.

Руските официални лица имат забрана да посещават международни спортни събития заради допинг скандала от последните години, но забраната не важи, ако те получат покана лично от държавния глава на страната домакин.

Помощникът на руския президент Владимир Ушаков заяви, че се очаква разговорите между Путин и Цзинпин да се съсредоточат върху ключови въпроси от двустранния, регионалния и световния дневен ред. Според Ушаков в резултат на това се очаква да бъде подписан солиден пакет от междуправителствени, междуведомствени и търговски документи.

Според предварителните оценки те могат да бъдат около 15, като "всички ще допринесат за по-нататъшното развитие на отношенията в различни области между Руската федерация и Китай", заяви Ушаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Любител на историята

преди 2 години

Германия и Япония се съюзиха срещу цивилизования свят. Знаем как свършиха. Сега са наред Русия и Китай.

36

Анонимен

преди 2 години

Путин даде Сибир на Си

35

...

преди 2 години

Този флирт с Китай ще струва на Русия територия от Сибир,но "да не плачем на чужд гроб"...

fallback