Снимка: БГНЕС
fallback
Великобритания обмисля да разположи сили на НАТО като част от план за заздравяване на европейските граници на блока в отговор на струпването на руски войски по границата с Украйна, съобщи БНР.
 
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че това разполагане на още сили на НАТО ще "изпрати ясен сигнал до Кремъл". 
 
Великобритания обмисля да удвои броя на войските си в Източна Европа. Британските министри на външните и на вътрешните работи се подготвят за срещи с руските си колеги за намаляване на напрежението. 
 
Очаква се през следващите дни Борис Джонсън да разговаря с руския президент Владимир Путин. Самият премиер планира посещение през следващата седмица в Източна Европа. 
Oще по темата
 
Джонсън изтъкна и това, че ако Путин избере пътя на кръвопролитието и разрушението, това ще бъде трагедия за Европа. "Украйна трябва да може да избира собственото си бъдеще", допълни премиерът. 
 
"Наредих на нашите въоръжени сили да се подготвят за разполагане в Европа следващата седмица, така че да се гарантира, че сме в състояние да подкрепим съюзниците ни от НАТО по земя, въздух и вода", заяви Джонсън, цитиран от Би Би Си и агенция „Ройтерс“. 
 
Русия разположи около 100 000 войници, танкове, артилерия и ракети близо до границата с Украйна, но отрича да има планове да нападне бившата съветска република.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Диана

преди 2 години

Нищо ново - Великобритания е винаги по следите на САЩ.. Не може те да не следват САЩ някъде! Винаги и навсякъде са по следите им и това е от доста отдавна, от самата им раздяла-не може да се примири със загубата си там и явно търси реванш..Но..Досега намира само..Не може да се очаква нещо друго, особено с Джонсън начело. Сега той е решил, че трябвало да използва всички бенефити от Брексит - интересно защо ли страната се отказа от тях когато се БОРЕШЕ да влезе в ЕС?! Защото просто такива НЯМА

29

до 30

преди 2 години

До до 24 - Като си отворил приказка за " предатели" / от които вероятно си и ти / - виж та се пази , че като свърши , ще трябват хора да строят новата АЕЦ Белене !

28

Пишман "демокра

преди 2 години

Простотията не знае граници ! За шофьори и мед. сестри ревете , а-*** иначе ще оправяте света ! То затова Ви се смеят и тайландците на "принцовете" , че ако не са специалните служби не могат да си обелят и една ябълка ! Пък да цземеш да се срешиш малко ли - и аз не знам вече ?!

fallback