Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Не трябва да се позволява на Русия да разделя Европа на сфери на влияние, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Oще по темата

Ако има ескалация в Украйна, ЕС е готов да отговори "с масивни икономически и финансови санкции", подчерта тя в речта си на събитие на Световния икономически форум.

"Надяваме се атака да не се случи, но ако се случи, ние сме подготвени", каза Фон дер Лайен и добави, че политиката на Кремъл е "опасна".

Фон дер Лайен също така посочи, че през 2022 г. е необходимо доверие повече от всякога, тъй като може да "измести" мисленето на страните от конфликт "към сътрудничество".

В изказването си за Световния икономически форум шефът на ЕК определи доверието като "най-скъпата валута" в момента.

"Доверието между страните може да наклони баланса в международните отношения“, заключи Фон дер Лайен, цитирана от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

151

Щирлиц

преди 2 години

Като санкции срещу руската агресия,ще спрат северен поток 1 и 2.Ще се топлят,като въртят пП.ед.алите на ветрогенераторите,ха-ха.

150

115

преди 2 години

Какви санкции сестро, като ако ви спрат Руснаците газта, приключих те с индустрията.

149

Анонимен

преди 2 години

ДЯДО ЙОЦО УПОРИТО СЕ ВЗИРАШЕ СЪС СЛЕПИТЕ СИ ОЧИ В СВЕТЛОТО ЕВРОПЕЙСКО БЪДЕЩЕ И ИЗВЕДНЪЖ ПРОЗРЯ ОЗАРЕНИЕТО "АМИ ТО ТАКА СИ БЕШЕ ПРИ НАПОЛЕОНА, ХАДЖИ ГЕНЧО И ДЕДО ЛИБЕН, ЧЪРЧА И ХИТЛЕР, ТАКА СИ Е И СЕГА ПРЕЗ ВТОРОТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ. АЛЧНИТЕ ХИЕНИ ИСКАТ ДА РЪФАТ БОГАТСТВАТА И РЕСУРСИТЕ НА РУСИЯ. А СВЕТЛОТО ЕВРОПЕЙСКО БЪДЕЩЕ НА БЪЛГАРИЯ ПАК ЩЕ СЕ ОТЛОЖИ ЗА ДРУГОТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ..."

fallback