Снимка: архив, БГНЕС

Провокативната дейност на страните от НАТО в Черноморския регион има за основа между другото и „дивата алергия“ на САЩ към изгодния за цяла Европа проект за газопровод „Северен поток 2“. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на YouTube канала "Соловьев Live", предаде ТАСС.

Още по темата

„В основата на цялата провокативна дейност /на НАТО/ е отново дивата алергия на САЩ и по принцип на натовската общност – много представители на НАТО, по отношение на енергийно изгодния на първо място за цяла Европа и за отделни европейски страни проект /за газопровод „Северен поток 2“/, каза руският дипломат.

По думите на Захарова членовете на Северноатлантическия алианс външно са се подписали за „невъзможността по-нататък открито да се осъществява политически натиск“ и че агресивната реторика и шантажът също не са донесли очаквания резултат и сега те били преминали „към друг род действия“. „И тази провокативна дейност на натовците в Черноморския регион демонстрира истинността на /техните/ намерения“, добави Захарова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase