Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин e карал такси, за да свързва двата края след разпадането на Съветския съюз, съобщи в. "Дейли мейл".

"Понякога трябваше да печеля допълнителни пари. Искам да кажа, да спечеля допълнителни пари с кола, като частен шофьор. Неприятно е да говоря за това, ако трябва да бъда честен, но за съжаление такъв беше случаят", разказа руският лидер, говорейки в документалния филм, наречен "Русия, най-нова история“.

Говорейки за разпадането на СССР през 1991 г. в продукцията, излъчена в неделя, Путин описа събитията като краха на историческа Русия.

"В крайна сметка какво е разпадането на Съветския съюз? Това беше разпад на историческа Русия под името Съветски съюз", продължи Путин.

Той е говорил и преди за разпадането на СССР, като веднъж го определя като "най-голямата геополитическа катастрофа на 20-ти век".

Фактът, че руският президент вижда колапса като национална трагедия, поражда спекулации спрямо настоящата ситуация на границата с Украйна.

90 000 руски военни са разположените там, а опасността от планирана инвазия на Москва срещу бившата си съветска република е съвсем реална, смятат експерти.

Путин и приближените му побързаха да отрекат подобни намерения и дори обвиниха Украйна в провокация, като поясниха, че Русия предприема стъпки, за да предотврати разширяването на НАТО на изток.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase