Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин настоя за гаранции, че разширяването на НАТО на изток ще бъде прекратено.

На тържествена церемония в Кремъл по връчването на акредитивните писма на 20 чуждестранни посланици Владимир Путин увери, че Русия предприема адекватни военно-технически мерки за защитата си, но в същото време не застрашава никого, предаде БНР.

„В диалога със Съединените щати и техните съюзници ще настояваме за постигането на конкретни договорености, които изключват всякакво по-нататъшно разширяване на НАТО на изток и разполагане на оръжейни системи, които ни застрашават в непосредствена близост до територията на Руската федерация“, заяви руският държавен глава.

Президентът Путин подчерта, че гаранциите трябва да бъдат писмени, защото по думите му дадените след разпадането на Съветския съюз обещания, че НАТО няма да се разширява на изток, не са били изпълнени.

Той добави, че интересите на Русия в сферата на сигурността са били пренебрегнати тогава и че се пренебрегват и в момента.

 

Коментари Напиши коментар

94

Анонимен

преди 1 месец

До 92 ннСфиро, Раша вече нямаше пари да издържа окупционната армия армия из Източна Европа и поради това продаде ГДР на ФРГ, а Полша и Чехия бяха страничен ефект. Ти виждал ли си общежитияга на Красная след заминаването на блядта? Даже тънките стени не бяха останали. Варвари!

93

Me

преди 1 месец

О, малкото човече се сърди, че никой не го обича? И даже ревнува своите съседи, като предпочитат други партньори :)) Хахах

92

Анонимен

преди 1 месец

Че на кой му пука какво иска дребната миж.итурка русия няма бъдеще