Снимка: БГНЕС
fallback

Съединените щати потвърдиха суверенитета на Украйна въпреки вътрешната агресия на Русия, съобщава списание Newsweek за срещата между американския министър на отбраната Лойд Остин и украинския президент Владимир Зеленски.

Остин критикува Русия за превземането на Крим и подкрепата на бунтовниците в Източна Украйна, предава ”Фокус”.

„Затова отново призоваваме Русия да прекрати окупацията на Крим, вечната война в Източна Украйна, дестабилизиращите дейности в Черно море и по границите на Украйна, както и постоянните кибератаки и други злонамерени действия срещу Съединените щати, нашите съюзници и партньори“, каза Остин на пресконференция в Киев със Зеленски.

Отношенията между Русия и САЩ достигнаха най-ниската си точка от Студената война. Съединените щати продължават да си сътрудничат със съседите на Русия като Украйна, демонстрирайки солидарност при провеждането на военни реформи, заключава списанието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

Коняци

преди 2 години

откога стана забранена дума? Ясно - трябва уиски, по-демократично е!!!!!!!!!!!!1

113

Анонимен

преди 2 години

Значи да го върнат, а? Барабар с гигантския мост, с магистралата Керч - Симферопол (да иде Бойко да види как се правят магистрали!), с новото летище - бижу на Симферопол, с водопровода, новите електропроводи, с Артек, със знаменитата изба "Масандра" и старите *** на "Коктебель". С дворците и парковете на Ялта? С Ласточкино гнездо? А може би и с новите радари и летища, с Ту-22МС, Су-34 и Су-35, със С-400 и "Бастион"? С ракетните катери "Буян" и "Каракурт"? Шегувате се!

112

баба мара

преди 2 години

върнете сев кипър на кипър косово на сърбия на българия всички територииоткъснати по време на воините

fallback