Снимка: БГНЕС
fallback
Самолет МиГ-29 се разби по време на планиран полет в района на Астрахан, предаде ТАСС.
 
"На 18 август 2021 г. самолет МиГ-29 се разби при планиран полет в района на Астрахан. Самолетът се разби на безлюдно място на територията на полигона Ашулук. Полетът беше извършен без боеприпаси. Пилотът загина", се казва в съобщението на местните власти.
 
На мястото на катастрофата е изпратена комисия на Върховното командване на космическите сили, която да установи причините за инцидента.
 
МиГ-29 е четвърто поколение многофункционален свръхзвуков изтребител. Първите самолети влизат в експлоатация през юли 1983 г. Екипажът на изтребителя е от един пилот, максималната скорост е 2450 км / ч, а максималната височина на полета - 18 хиляди метра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Щерев

преди 2 години

хубавото на руските самолети е че е причина много рускини да станат вдовици които ние българите с радост утешаваме по нашите курорти.ха.ха

41

Анонимен

преди 2 години

До SOS............Русия е богата евразийска държава с огромни възможности и великолепен научно-технически потенциал. За съжаление, за да не бъде нападната и разпарчалосана, трябва да инвестира огромни средства за отбрана. Не всичко там и "цветя и рози", но определено Русия върви напред и нагоре! Населението й расте, продължителността на живота - също.

40

Анонимен

преди 2 години

Миг-29 направи много жени вдовици. За радост на всички концерна МиГ фалира така, че като изпопадат вече прозведените бройки броят на загиналите пилоти ще се върне към нормалните граници.

fallback