Снимка: БГНЕС
fallback
Пожар е избухнал на бензиностанция в руския град Новосибирск, в резултат на което няколко контейнера с гориво са се взривили. По предварителни данни са ранени над 25 души, някои от тях са в болница в тежко състояние, пише БГНЕС.
 
Представител на компанията "Еврогаз", която е собственик на бензиностанция на магистрала "Гусинобродское", е заявил пред ТАСС, че пожарът е започнал при зареждането на автомобил с бензин. Според предварителни данни са последвали от четири до пет експлозии, докато огънят се е разпространил на площ от повече от хиляда квадратни метра.
 

 
Евгений Лебедев, говорител на местното министерство на извънредните ситуации, каза пред агенцията, че пожарът е възникнал, тъй като един от бензоносителите не е бил заземен в момента, когато горивото е било източено в неподвижен контейнер.
 
Новосибирският информационен сайт NGS.ru публикува кадри, на които се вижда горелка с висок пламък по време на експлозия и бензинов резервоар, който лети на голямо разстояние и качващ се в кола. Други руски медии също публикуват кадри от експлозията.
 
Министерството на извънредните ситуации съобщи, че около 17:00 часа московско време пожарът е бил потушен. Кадри от местопроизшествието обаче показват, че над огъня все още се издига дим.
 

 
NGS.ru съобщава думите на местна жителка, която е била свидетел на инцидента.
 
"В небето видяхме огромна пожарна шапка и бяхме ужасно уплашени. Честно казано, първоначално си помислихме, че е война", казва тя. "Погледнахме внимателно, излязохме на балкона, стояхме дълго време, а стените трепереха. Горещ въздух лъхаше в лицата ни. Нещо избухна много силно. Сърцата ни се свиха от страх.. Не всеки ден се вижда нещо подобно".
 
Според ТАСС най-малко четири от пострадалите са служители на бензиностанцията и двама пожарникари. Ирина Болшакова, главният лекар на линейка в Новосибирска област, казва пред „Интерфакс“, че сред тези, които са се озовали в болницата, има деца. "Има дете, на 12 години, състоянието му е с умерена тежест, дори доста леко, но е хоспитализирано", каза Болшакова. По-рано беше съобщено и за хоспитализация на 10-годишно дете. Съобщава се, че общо 17 души са хоспитализирани.
 
Агенция ТАСС се позовава на източник в службите за спешна помощ, според който броят на жертвите продължава да расте, тъй като хората продължават да търсят медицинска помощ, и вече е достигнал 33. „Интерфакс“ съобщава, позовавайки се на представител на регионалното здравно министерство, че общият брой на жертвите е 28 души. Според различни агенции от седем до девет души са в тежко състояние.
 
Заместник-прокурорът на Новосибирска област Павел Смагарински заяви пред ТАСС, че властите извършват „мащабна проверка на всички бензиностанции в региона с участието на служители на Ростехнадзор“. Следственият комитет образува наказателно дело. 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 2 години

""В небето видяхме огромна пожарна шапка и бяхме ужасно уплашени. Честно казано, първоначално си помислихме, че е война" Путин толкова ги е психясал, че горките отвсякъде очакват да започнат да гърмят бомби ....

38

ууу

преди 2 години

Някой от плюещите погледна ли улиците? Сравни ли ги със софийските? Или слушат само дрънченето на центи в джоба си?

37

Анонимен

преди 2 години

Дълбаеш дупка в центъра на града и я пълниш със силно възпламенимо и експлозивно вещество. Свързваш я с мощна помпа и я даваш на някакъв случаен тип да го налива това вещество в горещата си кола. Ако трябваше тепърва да се правят бензиностанции, нито една държава нямаше да ги разреши.

fallback