Снимка: БГНЕС
fallback

Руският е готова да възроди бивши формати на сътрудничество с Европейския съюз, но може да обмисли и нови, каза пред Sputnik постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов.

"Готови сме да възобновим форматите на сътрудничество, чрез които сме работили преди настоящата криза. В същото време не говорим за автоматичното възраждане на цялата архитектоника на диалога, която е съществувала в миналото. Необходима е съвместна оценка на новите форми на сътрудничество и прилагането на творчески подход", каза Чижов, цитиран от БГНЕС.

"Принципите, които трябва да определят отношенията между Русия и ЕС остават същите: взаимното уважение, зачитането на интересите на другия, равенството и поемането на съвместна отговорност за бъдещето на нашия общ континент", добави дипломатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 2 години

Не може да има взаимно уважение, при положение, че Русия е диктатура и не съблюдава дори основни човешки права. Това би легитимирало такива форми на управление!

21

Анонимен

преди 2 години

Русия иска да обнови традиционни форми на сътрудничество с ЕС----- Мерси, да си ги обновява с лика приликата си Беларус.

20

ББ

преди 2 години

бедният султан обслужващ путин...в унизи като...човеци,и си замълчахте...и ви е страх,е мен не ме е страх!ако на унижението,бедността и зависимостите му викате "политика"...сте страхливи лицемери,носещи несправедливост и нещастия на Народите си...престъпници сте.....Изход....ЕС е мафиотска и зависима от путин организация!!!Бог да пази САЩ и Кралицата!!!

fallback