Снимка: БГНЕС
fallback

Руската страна не даде разрешение на австрийската авиокомпания Austrian Airlines за пристигането на нейния полет от Виена до Москва в четвъртък по алтернативен маршрут, който не премина през въздушното пространство на Беларус.

Oще по темата

Това съобщи пред ТАСС представител на този австрийски въздушен превозвач, предава БГНЕС.

"Austrian Airlines спря полети над въздушното пространство на Беларус до допълнително известие въз основа на препоръка от Агенцията за авиационна безопасност на ЕС (EASA). Поради тази причина е необходимо също така да се коригира маршрутът на полета от Виена до Москва.

Промяната в маршрута на полета трябва да бъдат одобрени от властите. Руските власти не ни дадоха такова разрешение. В резултат Austrian Airlines беше принудена да отмени днешния полет от Виена до Москва ", заяви Austrian Airlines в отговор на искане за коментар относно анулирането полета от Виена до Москва в четвъртък сутринта.

На 25 май Austrian Airlines заяви пред ТАСС, че въздушният превозвач е решил да спре полетите през въздушното пространство на Беларус и ще лети покрай него във връзка с решението, взето в ЕС поради инцидента с принудителното кацане на 23 май в Минск на самолет на ирландската компания Ryanair. Поради това полетът от Виена до Москва, планиран за 27 май, не трябваше да лети над Беларус.

На 26 май австрийското министерство на транспорта заяви пред ТАСС, че EASA издава информационен бюлетин за сигурност, в който европейските авиокомпании са посъветвани да избягват въздушното пространство на Беларус.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

До 70

преди 2 години

Забравяш за членството на България в ЕС и НАТО. как си представяш да стане такова обединяване с Русия? Когато провеждаш някаква тенденция, е необходимода се съобразяваш с повече неща.

63

Кочо

преди 2 години

Руското джудже се е самозабравило. Не знам какво се постига като прецакваш собствения си народ. Интересно е, че ЕС въвежда санкции, няма да изнасяме към Русия. Путин какво прави забранява вноса от ЕС. Най-интересно е, че те като народ се кефят, защото си мислят, че на някой му пука и ги смята за фактор. Жалка работа са.

62

Гражданство

преди 2 години

Хайде Полша няма ли да им даде гражданство на двамата похитени журналисти, тогава посолството ще има право да се среща с тях, дано и други държави да им дадат гражданство така ще стане ясно дали са били измъчвани! Реално тогава Беларус според международното право няма право да им откаже среща с представителите на държавата чиито граждани са!

fallback