Кадър: YouTube

Задържаният след стрелбата в училище в руския град Казан Илназ Г. на 19 години е получил разрешително за оръжие на 28 април. Това съобщи депутатът Александър Хинщейн за РИА Новости.

Документът бил получен два дни след отписването на младежа от колежа, съобщи Telegram каналът Mash.Нападателят е бил въоръжен с турска пушка Hatsan ESCORT, която е една от най-евтините автоматични оръжия.

Още по темата

Сутринта на 11 май Илназ Г. е влязъл в училище №175 и открил стрелба. Загинаха 7 деца, 16 души бяха ранени. Младежът беше задържан. Той е действал сам. Учил е в същото училище преди четири години, след това започнал да учи в колеж, пише Лента.ру.

По-рано беше съобщено, че нападението е било извършено от двама младежи – те влезли в училището с оръжие и започнали да стрелят. Единият от стрелците – 19-годишният Илназ Г. бил скочил от прозорец и бил задържан, а вторият бил ликвидиран от силите за сигурност.

По-късно служителите на реда са задържали и предполагаем помощник на стрелците – 41-годишния Рамил М. Руският Национален антитерористичен комитет опроверга информацията за двама участници в нападението.

По последни данни при стрелбата са загинали седем деца и една учителка, ранени са 20 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase