Снимка: БГНЕС
fallback

Последните обтегнати отношения между България и Русия коментира депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев.

"Това, което каза прокуратурата вчера, показва старателните усилия да се грижат за държавната сигурност. Ако отчетем шпионския скандал, който беше разкрит, това бе следващо постъпление, което буди известна тревога. Връзката между Скрипал, взривовете, отравянето на Гебрев, е нещо, което ни кара да се замислим в цялост", обясни той пред БНТ.

Според него, такова изявление се прави в етап, в който органите са достатъчно уверени с това, с което разполагат. "Това е новина, която касае и нашето представяне на международната сцена", допълни Георгиев.

Oще по темата

По думите му, Европейската комисия е тази, която препоръча на България да създаде специализирани органи към съдебната власт, които да се занимават с борбата с корупцията и организираната престъпност. Според Георгиев не е основателни те да бъдат закривани.

"Сега най-големите борци с корупцията - колегите от "Да, България" са тези, които предлагат закриването не само на специализираните съдилища и прокуратура, но и на КПКОНПИ. В момента те блокират работата на една служба, която към момента се занимава с това да запорира имущество за над 3 млрд. на олигарси", заяви Георгиев.

По думите му явно целта е този ресурс да бъде освободен, тъй като една предизборна кампания е минала и предстои друга.

През 2019 г. ЕК препоръча отпадане на Механизма за сътрудничество и проверка, специално докладът акцентира, че сме се справили много добре с борбата с организираната престъпност, заяви Георг Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 2 години

АБЕ КОЙ Е ГЕБРЕВ И ЗА КАКВО Е УТРОВЕН

50

Бай Кольо

преди 2 години

Не напразно,хора от организираната престъпност,се снимаха на орлов мост с Христо Иванов за да не ги забрави като стане депутат.Е - видя се,че не ги е забравил

49

Колко мъка има

преди 2 години

в Герб, малий, малий. На този сигурно му плащат в зелено да ръси глупости.

fallback