Снимка: БГНЕС
fallback

Руските власти обмислят да забранят вноса на чешка била като асиметрична мярка срещу изгонването на руските дипломати от Прага, пише в-к „Комерсант”, като се позовава на свои източници в държавната администрация.

Според единия от тях на действията на Прага не може да се отговори само реципрочно и затова е възможно да бъдат въведени и икономически санкции.

Миналата седмица Чехия обяви за „персона нон грата” 18 руски дипломати, като ги обвини за взривовете във военните складове в селището Върбетица през 2014 г. След това Русия експулсира 20 служители на чешкото посолство в Москва, а Прага обяви, че ще изгони още 63 руснаци.

Този път обаче руската страна не може да отговори реципрочно, защото в Москва остават само седем чешки дипломати и 25 души технически персонал.

Председателят на комитета по икономическа политика на Държавната Дума Сергей Жигарьов категорично възрази срещу подобни идеи. „Трябва да подобряваме отношенията си с Чехия, а не да ги влошаваме чрез икономически санкции”, каза той в ефира на радио „Говорит Москва”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

112

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен *** 123Чехия вече не произвежда стоки...Не произвежда казваш?Я погледни колко е БВП на Чехия и колко й е износа.Абе много интересно, никой нищо не произвежда, само рашка произвежда всичко ама не го изнася.Хахахахаха!

111

Селяндур с джип

преди 3 години

То па една бира...От 1 кенче Пилзнер ми се завърта камбаната, сякаш съм глътнал 1 шише кайсиева 50 градуса, дето я пека аз.Ужъссс.

110

минусово салдо?? ?

преди 3 години

за какви пари става на въпрос ще изгубят чешките пивовари ако им забранят руския пазар. ако е за 10 мильона/година - това са поне 5 мильона бири, 2.5 мильона вода, тонове стъкло от бутилки и тонове от аломиниеви кутии.Не ще да е за 10М/година, трябва да е на ден. Чешката се пие лесно.леле тоя бизнес носи врътня за милярд$? Леле? заради две разведки чехише да загубят русише бирише пазарище? Швейки събуди се. Швейкюшоо, Швейкистан, Швюха Швюха Швюхераст

fallback