Снимка: БГНЕС
fallback

Руското външно министерство формира списък с "неприятелски държави", на които ще бъде забранено да наемат руснаци за работа в техните дипломатически мисии. Този списък вече включва САЩ. Това съобщи официалният представител на ведомството Мария Захарова, пише “Российская газета“, цитирана от Агенция "Фокус".

"Списъкът се оформя в момента. Естествено, тази правителствена заповед се подготвя в междуведомствен формат. Но, както прекрасно разбираме, цялата история започна с нов кръг от абсолютно недружелюбни действия на Съединените американски щати за налагане на нови санкции срещу нашата страна и поредното експулсиране на руски дипломати е неоснователно.

Разбирате и както мога да потвърдя това, Съединените американски щати се появяват в списъка ", каза Захарова в ефира на канала “Россия 1“.

По-рано руският президент Владимир Путин подписа указ за ограничаване на наемането от дипломатически мисии на чужди държави, които извършват недружелюбни действия спрямо Руската федерация, на служители от Русия.

Допустимият брой лица, които могат да бъдат наети, ще бъде определен от правителството на Руската федерация. Всички сключени преди това трудови договори, които надвишават допустимата квота, подлежат на прекратяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Анонимен

преди 3 години

Незмам ама ше примрат одглади такива ги знаеме вече омразата води до глад мизерия болести и безпаричие

71

Анонимен

преди 3 години

Полупъста върна комунизма в Русия, може да спре и износа на рускини, които заливат Запада.

70

Анонимен

преди 3 години

Русия представя нещата така сякаш тя нищо не е направила, не е нападнала чужди държави не е анексирала чужди територии и е съвършено невинна а пък лошите САЩ ЕС и НАТО и налагат санкции. С такъв подход на вечната руска невинност Русия сама се изолира и маргинализира. Русия стана държава без приятели и без международна тежест. Заслугата за това положение на Русия е изцяло на погрешната външна политика на Путин, който заложи единствено на конспиративти дейности спрямо външния свят.

fallback