Снимка: Twitter
fallback

Зрелищно видео от изригването на вулкан на полуостров Камчатка в Русия публикуваха в Twitter от министерството на външните работи в региона.

Кличевская Собка е активен от близо месец, като гъсти облаци от дим и лава излизат от кратера му. Той се намира на 4835 метра надморска височина и е най-големия в тази част от света.

Видеото показва, как освен лавата, която се стича по кратера, се появява и нов конус на вулкана.

Според руските власти вулканичната активност може да доведе до замърсяване на реките, както и да предизвика свлачища.

 

На Камчатке продолжает извергаться Ключевская сопка, самый высокий действующий вулкан Евразии. На видео рождение нового конуса 🔥🔥🔥 #Камчатка #вулкан #Красоты_России https://t.co/gHjzZqVxSd @MID_RF pic.twitter.com/6NEBejbNRo

— МИД РФ Камчатка (@MID_Kamchatka) March 9, 2021

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 3 години

Г-да журналисти от днес.бг, бихте ли поправили в заглавието името на вулкана на КлЮчевская соПка? Това е един от най-известните вулкани на Камчатка и най-високият в Русия. Той е известен не само в Русия - цял свят знае това име . Отдолу под публикацията сте дали снимка на изригване на този вулкан. Над нея има текст: " ... продолжает извергаться Ключевская сопка."

11

Анонимен

преди 3 години

В Ада какво друго да излиза освен лава ...

10

Анонимен

преди 3 години

Веднага Грета Тумберг да отиде да му се намръщи,да му се навика и да го глоби!Аааама ха ще замърсява тоя вулкан!Как така а?!!!!Ти да видиш!

fallback