Снимка: БГНЕС
fallback

Два милиона руснаци вече са получили и двете дози от ваксината срещу COVID-19, а още два милиона - само първата доза, заяви днес президентът Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"Към днешна дата над два милиона души са получили и двата компонента от ваксината, направени са имунизации. И приблизително още толкова, но по-малко, също над два милиона (души) са получили първата доза", каза той на среща с доброволци от акцията "Ние заедно", предава БТА.

Руският президент подчерта, че ваксинацията е основният начин за борба с пандемията от коронавируса, а производството на ваксини ще се увеличава. Путин нарече руските ваксини срещу COVID-19 "най-добрите в света". "Наистина има с какво да се гордеем, предвид това, че ("Спутник V") и (другите наши) ваксини са най-безопасните и най-ефективните", каза руският президент.

Масовата ваксинация срещу COVID-19 на всички желаещи в страната започна на 18 януари. Руснаците могат да се имунизират безплатно с една от две регистрирани в Русия ваксини - Спутник V и Епиваккорона, отбелязва ТАСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

214

Академик

преди 3 години

Най добрата ваксина против всякакви болести и мъки,световно призната, се нарича АК Арсенал и както показва името се прави в едноименния завод,но не в Раша а в България!!Има една дузина от видове и под видове,със сгъваем приклад,с твърд,с къса цев,с нормална цев,с удължена снайперска цев!!Има за ваксиниране на стари и на млади!!Който го ваксинират един път с Калашников 5,не се разболява никога от нищо,за разлика от Спутник5,където може да има рецидиви и рекламации!!А и спутника още не е признат!

213

dfdfg

преди 3 години

Руснаци, ще горите в ада! Винаги сте искали БГ да е ваша задунайская губерния! Руснаците сте престъпници, избихте хиляди българи след 9 септ 44та, депортирахте таврийските българи и ги избихте, обявихте война на България! Да се затрие семето ви мр-ъсни из-чадия!

212

Атанас Велмазов

преди 3 години

Чест и адмирации господин Путин ! Русия за пореден път спасява света ! СПУТНИК безспорно са единствените доказани и ефективни ваксини според всички световни експерти ! Вечна признателност към братска Русия !

fallback