Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Словашкото министерство на здравеопазването разреши в страната да се използва руската ваксина срещу COVID-19 Спутник V. Съответният документ е подписан от министър Марек Крайчи, информира Словашкото радио, цитирано от ТАСС.

Oще по темата

Разрешението е в сила до края на август т. г. Мнозина жители на страната са изразили желание да бъдат ваксинирани с руския препарат, при все че той не е регистриран в ЕС, отбелязва ТАСС.

Първата партида от руската ваксина пристигна в Словакия вчера. Според здравния министър нейното използване ще започне след около две седмици.

Ваксинацията в Словакия стартира на 26 декември 2020 г. До момента са поставени ваксини на 315 557 души, 142 551 от които са получили и втората доза. В страната досега бяха доставени ваксини на компаниите Пфайзер/Бионтех, Модерна и АстраЗенека.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Зозо

преди 3 години

Колко бройки получиха? Да не са като в Унгария - 2 кашона :))))))))))))))))))))))))))))))))

49

Анонимен

преди 3 години

Погледнете цветовете на знамената на Словакия, Сърбия, Чехия и Русия.В нашето за разлика от тяхното синьо има зелно и второ тези четири държави Русия, Словакия, Сърбия и Чехия се ваксинират с Vostok VКазахтан започна собственно производство на руската ваксина

48

хахахаха

преди 3 години

До АнонименНай-веротно некараш Хамериканска кола, ползваш китайски/корейски телевизор а ваксина каква ще си биеш е въпрос на личен избор - дали от АстрааЗанека ще пукнеш или от Пфайзер е все едно, нали?

fallback