Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Албанското правителство изгони руски дипломат заради нарушаване на мерките срещу пандемията от коронавирус, съобщи албанският тв канал „Топ ченъл“.

Министерството на външните работи на Албания е дало на руския дипломат Алексей Кривошеев срок от 72 часа да напусне държавата, посочвайки, че от април миналата година на руската страна е обръщано внимание за поведението на дипломата.

„Въпреки обещанията руският дипломат продължи да нарушава мерките“, посочи албанското външно министерство.

Oще по темата

В същото време от албанското ведомство изразиха готовност за продължаване на приятелското сътрудничество с Русия, изразявайки надежда, че Москва „ще разбере причините, които стоят зад това решение“.

„Правителството на Албания желае да укрепва приятелските отношения с Руската федерация и съжалява, че добрата воля на двете страни е нарушена от повторните действия на руските дипломати в Тирана“, се казва в съобщението на албанското външно министерство, цитирано от РТС.

От своя страна посолството на Русия в Албания заяви, че смята обвиненията срещу руския дипломат за неоснователни и отбелязва, че посочването на имената на руския дипломат в прессъобщението е в грубо противоречие с международната дипломатическа практика, предаде РИА Новости.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

гошо

преди 3 години

маската символ на антихриста!

10

кире

преди 3 години

До АнонименСПРИРТА Е НАЙ-ДОБРИЯ ДЕЗИФЕКТАНТ!А МАСКАТА Е ПАМПЕРС!

9

Анонимен

преди 3 години

На пияна глава мерки срещу ковид не се спазват.

fallback