Снимка: 24 часа
fallback

Държавната агенция за бежанците е предоставила статут на бежанец на руския опозиционер Евгени Чупов и неговото семейство, съобщи "Свободна Европа".

Решението идва след 16-месечна процедура, при която на Чупов вече веднъж бе отказано убежище, пише "24 часа". Впоследствие обаче агенцията оттегли отказа си и така бе спряно съдебното му обжалване.

Чупов е в България повече от пет години, защото в Русия се чувства заплашен заради политическата си дейност. Той е един от активните опозиционни дейци в Москва, поддръжник на фонда на Алексей Навални, срещу когото миналата година бе направен опит за отравяне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Правда

преди 3 години

България не е безопасна страна за хора,които имат право на убежище понеже бг продажно правителство лесно може да ги продаде и предаде както направи с бягашите от ислямския престъпен терористичен диктаорски режим на Ердоган преследващ невинни затваря уволнява и убива хора за политически убеждения, националност, религия, роднински връзки т.е като всички диктатори престъпно нарушава човешките права и свободи,международно правни и морален норми,но герб противозаконно предаде в ръцето му бежанците

70

Анонимен

преди 3 години

Ковчежникът на Навални е това.Ще инвестират милиардите като ни зкупят на парче,и после ще въведат задължителен руски език отново по училищата.

69

Кико

преди 3 години

Браво!

fallback