Снимка: БГНЕС
fallback

Руските опозиционни лидери Алексей Навални, Владимир Кара Мурза, Владимир Милов и Иля Яшин настояха санкциите срещу Русия да бъдат насочени директно срещу президента Владимир Путин и неговия кръг от олигарси. Това стана по време на виртуален дебат във външната комисия на Европейския парламент, предаде БНР.

Като заяви, че отравянето му няма да е нито първата, нито последната атака срещу политическите противници на режима, Навални подчерта, че е време да се изработи нова стратегия към Русия.

"Руските власти трябва да се третират като банда престъпници", бе категоричен той.

„Просто поставете на прицел конкретен олигарх - всеки, отляво и отдясно, мразете ги! Досега не сме видели реални опити олигарсите да бъдат поставени на прицел. Усманов, Абрамович - назовавайте ги с имената им!  Когато руският народ разбере, че Европа ги държи настрани от Европа, по улиците на Русия ще започнат тържества“, каза Навални.

Oще по темата

"Най-късно след 10 месеца в Русия трябва да се проведат избори за Държавната Дума. По това време би трябвало да бъде разгърната широка предизборна кампания в целия политически спектър, но това няма как да се случи, тъй като на кандидатите на опозицията не е разрешено да се явят на тях", каза от своя страна Владимир Кара Мурза.

Той даде за пример отхвърлената 9 пъти молба на Навални да бъде допуснат до изборите. „Като чуете следващия път от медиите, които разпространяват кремълска пропаганда или от някоя друга медия на Путин на Запад, че той има широка подкрепа на Запад, просто задайте обикновения въпрос: "Ако наистина е толкова популярен, защо се бои толкова от свободни избори", каза Кара Мурза.

Руските опозиционни активисти призоваха ЕС да не зачита тези избори, тъй като те няма да бъдат честни.

Владимир Кара-Мурза, председател на фондация Борис Немцов и вицепрезидент на фондация Свободна Русия, участва във видео изслушването на Комисията по външни работи на Европейския парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

228

А

преди 3 години

Защо "като" ?

227

ДЖОУ Е ВЕЛИК!

преди 3 години

Не е сигурно дали ЕС ще предприеме директни санкции срещу Путин и олигарсите му, но със сигурност това ще направи Джоузеф Байдън, който в предизборна реч по повод отравянето на Алексей Навалн каза: Кремъл се управлява от банда убийци.

226

Анонимен

преди 3 години

На кой му пука за тоя руски нацист. Да точно такъв е и никога не го е крил. Хомофоб , ислямофоб и расист. Обаче евролиберастите всячески гот подкрепят само защото е против Путин. Берлин с 30% ислямско и 15% хомоанално население е точното място да проповядва кафявата си чума. Маркел по скоро да му дава гражданство и да го прави почетен фюрер.

fallback