Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Русия е приела и скоро ще обяви ответни санкции срещу Германия и Франция във връзка със случая „Навални“. Това съобщи руският министър на външните работи Сергей Лавров в интервю за руски и акредитирани в Москва чуждестранни журналисти.

„Доколкото санкциите на Европейския съюз във връзка с Навални засягат пряко ръководни служители от администрацията на президента на Русия, нашите ответни санкции ще бъдат огледални“, посочи Лавров, цитиран от БНР.

Той уточни, че мерките ще бъдат насочени срещу ръководни служители в администрациите на лидерите на Франция и Германия.

Oще по темата

Руският министър на външните работи отговори и на спекулациите за евентуално присъствие на турски миротворци в Нагорни Карабах. Той беше категоричен, че в района на конфликта ще бъдат разположени единствено руски миротворци.

Турски военни ще има само в центъра за контрол на примирието на територията на Азербайджан, където ще си сътрудничат с руските си колеги.

Лавров коментира и президентските избори в Съединените щати, като подчерта, че Русия ще поздрави победителя след обявяването на официалните резултати. Той допълни, че не очаква промяна в курса на Вашингтон спрямо Москва при евентуална победа на Джо Байдън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Лукашенко

преди 3 години

Да ама онзи ден баба Меркел и Макарон ревнаха че санкциите на Русия са необосновани и много строги . Ами каквото повикало това и дошло . Хайде сега Франция и Германия да се сърдят на себе си ,те си мислеха че Русия ще им клекне и ще ги моли да си отменят санкциите .Само че не са запомнили уроците по история че Руснак не моли за нищо враговете си .Той ги бие по мутрите англосаксонски и ги гони до дупка до тяхното леговище .

71

Марков

преди 3 години

Явно се вижда, че Навални е отровен. Иначе не би говорил за ответни мерки, а и израза на лицето му го издава. Путти.

70

Анонимен

преди 3 години

През 1999г. в Лондон англичаните отровиха Литвиненко, но приписаха вината на Русия. Въпреки многото искания до днес на Русия не е предаден смъртния му акт и акта от аутопсията, т.е "де юре" той още е жив. Няма и да ги дадат, защото ще лъсне истината. Ако се прегледа списъка на загадъчно починалите хора за 20-ти век в Англия те са около 50 и там е нашия Георги Марков. В този списък има над 15 руснака. Интересно защо те избират да се самоубиват в Англия и все при "неизяснени обстоятелства".

fallback