Снимка: БГНЕС
fallback
Властите в Москва обявиха, че въвеждат нови ограничения срещу разпространението на COVID-19. Турция отсвая страна прояви интерес към първата разработена в Русия ваксина срещу вируса, пишат от БНР.
 
Баровете и ресторантите няма да работят от 23 ч. до 6 ч. сутринта до 15 януари.
 
Изложбите и груповите посещения в музеите също се отменят. Кината, театрите и концертните зали ще могат да работят при 25% заетост на зрителските места.
 
Университетите в Москва преминават на дистанционна форма на обучение.
Oще по темата
 
В сила остават и мерките, прелагани до този момент, като носене на ръкавици и предпазни маски в градския транспорт и на закрити обществени места, изолация за възрастните хора и на хората с хронични заболявания и дистанционно обучение за учениците от 6 до 11 клас.
 
Междувременно от руското министерство на здравеопазването обявиха, че Турция обмисля дали да произвежда на своя територия първата разработена в Русия ваксина срещу коронавируса "СпутникV".
 
В профила в Туитър на ваксината беше публикувана информацията, че препаратът е показал над 90% ефективност по време на клиничните изследвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Нямат ваксина?!

преди 3 години

Е нали ужким руснаците от 11 август имат ваксина, пък още не я използват ! Значи или нямат, или не могат да я произведат !

31

Анонимен

преди 3 години

Нали ги ваксиниха с 92% ефективна ваксина. Това е световен рекорд по ефективност пък резултат никакъв.

30

Анонимен

преди 3 години

До В"Как ще разбереш,като мозък нямаш...Ваксина имат, но нямат достатъчно дози да ваксинират даже половината население...Изготвянето на милиони дози ще отнеме време..."Нищо нямат. Още тече Фаза 3. Тя не е приключила. Просто се изметкаха на мокрото и сега шикалкавят за производството, защото няма как да обяснят защо нямат масова ваксинация. Нали произвеждаха всякакви ваксини за цялото си население? Къде са тия заводи?Или и масовата им ваксинация за туберколоза е партенка?

fallback