Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ, с който изисква намаляване на емисиите от парникови газове на страната към 2030 г. до 70 процента спрямо нивата от 1990 г., съобщи ДПА.

Москва отбелязва, че въздействието на покачващите се температури е по-силно в Русия, отколкото в други части на света.

Учените са особено загрижени, че вечно замръзналите почви в Сибир се размразяват и освобождават огромни количества от парниковия газ метан.

Указът на Путин, издаден в сряда, съвпада с деня, в който САЩ формално напуснаха Парижкото споразумение за климата от 2015 г., отбелязва БТА.

Експерти от цял свят предупреждават, че са необходими решителни действия, за да бъде предотвратено глобалното нарастване на температурата с повече от 1,5 до 2 градуса над прединдустриалните равнища, както е предвидено в споразумението.

Руският президент нарежда на правителството да изготви стратегия за климатично неутрално социално и икономическо развитие на Русия към 2050 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 3 години

Пежо-дизелово, Опел-бензинов, малък Опел-бензинов-кара се от 3 ***, нещастнико. Добре че почти не се налага да общувам с българи като тебе. Предполагам, че колата ти е по-важна от децата и семейството. Дано някой кьорав да не ти я одраска или удари!

25

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 24"Не си мисли, че като имаш кола, си по- висша класа!"Естенствено, че си по-висша класа. Ти ако си клошар и с това се успокояваш си е твоя работа. Та какви са лично твоите автомобили? Я ги изброй.

24

Анонимен

преди 3 години

Всеки в България може да си купи автомобил, защото има втора-трета ръка, от 500 до 100ци хиляди. Въпрос на нужда и целесъобразност. Да не забравяме, че е немалък разход. Не си мисли, че като имаш кола, си по- висша класа! Аз имам няколко в момента и по- скоро ме дразни че не е добър общ транспорт, затова са ми

fallback