Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Директорът на американското разузнаване Джон Ратклиф заяви, че Русия и Иран са се опитали да се намесят в тазгодишните президентски избори в САЩ.

"Ние потвърдихме, че Русия и отделно Иран са се сдобили с информация за регистрацията на американски избиратели", заяви Ратклиф на набързо свикана пресконференция.

По думите му Иран е отговорен за изпращането на заплашителни имейли, които имат за цел да предизвикат социални протести и да навредят на президента Тръмп.

Oще по темата

Ратклиф има предвид имейли, изпратени в сряда, които са оформени по такъв начин, сякаш са изпратени от групата "Горди момчета", която подкрепя Тръмп. Избиратели на демократите в най-малко четири щата, включително Флорида и Пенсилвания, са получили подобни писма, в които са били предупредени: "ще дойдем за вас", ако не гласуват за Доналд Тръмп.

Американските разузнавателни агенции са предупреждавали и преди, че Иран може да се опита да се намеси в президентските избори и че Русия се опитва да му помогне, припомня Ройтерс, цитирана от БТА.

За операцията по сплашване на избиратели очевидно са използвани имейл адреси от списъците на избиратели, които съдържат партийните предпочитания, домашен адрес и могат да включват и имейл адрес и телефон, пояснява АП.

САЩ няма да оставят без отговор новите опити за чуждестранна намеса в хода на американските избори, предупреди шефът на американското разузнаване.

Заплашителните имейли се разследват, а източник от разузнаването заяви, че все още не е ясно кой стои зад тях, отбелязва Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Христо Христов

преди 3 години

До Боби/38Само с VPN или TOR може евентуално да скриеш ip to na изпращача на ивейл... освен ако не държиш достатъчно голяма част от ивфраструктурата в ръцете си.Ти даваш пример за майл, не за DOS атака.

29

Анонимен

преди 3 години

Фаик новини !!! Това не е вярно !!!!

28

Христо Христов

преди 3 години

До Бобиде да беше толкоз лесно... щот ко праим тогаз с даунстрийм трафика на базовия TCP протокол?

fallback