Снимка: БГНЕС
fallback
Руска журналистка е починала, след като се запалила пред полицията в Нижни Новгород. Само ден по-рано апартаментът й е бил претърсен от органите на реда.
 
Преди да се самозапали Ирина Славина е написала на страницата си във Фейсбук: "Винете Руската федерация за смъртта ми".
 
Славина е била главен редактор на "Коза Прес" , местно издание, твърдящо, че работи без цензура и без да получава заповеди от властите.
 
Ден преди смъртта си Славина е написала във Фейсбук, че полицаи и следователи са претърсили апартамента й, като са търсили брошури, листовки и сметки на опозиционната организация "Отворена Русия", която се финансира от критика на Кремъл Михаил Ходорковски.
 
Руският следствен комитет обяви, че започва предварително разследване на случая. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Истина и фалш

преди 3 години

Мир на праха на Ирина Славина! Истинска опозиционерка, нейната автентичност направи на пух и прах фалшивия образ на измисления опозиционер Алексей Навални. Един ден, руснаците може да и издигнат паметник, защото тя пожертва всичко без да се превърне в оръдие на чужди сили, които никога не са мислили и не мислят добро на страната им и нейното население.

71

Анонимен

преди 3 години

И тая като на варшавското въстание ще да и е била обещана помощ от лондон (или вашингтон или брюксел)... амв като пламнало, никой не дошъл да помага в пламъците да гаси... тогаз са чакали на сталин, сега са чакали на руската пожарна. Слава на сталин и руската пожарна, че не са рискували живота на руските момчета, за да спасяват служители на чужди интереси.

70

Анонимен

преди 3 години

Не е трябвало да го прави.Съчувствам на близките и,а също и на нейните последователи и приятели.Тези срещу които се е изправила са изклали един милион казаци без да се документират събитията.По заповед на Вожда на революцията.Списъците и архивите се въвеждат по-късно от Сталин.Мислите ли че това ще спре тези които избиха Романови,и после тръгнаха да им търсят костите по горите от човешка хуманност ? Жалко за най-хубавият народ на Земята.

fallback