Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Рязко се увеличава броят на заразените с коронавирус в Русия. Инфекцията се разпространява с най-бързи темпове в Москва.

Дневният ръст на новите случаи в Русия надхвърли вчера 7 800. Над 2 000 от тях са в Москва, което е максимален показател от 2 юни, предаде БНР.

Oще по темата

От днес в руската столица са в сила някои ограничения като мярка срещу разпространението на коронавирусната инфекция. Въвежда се режим на изолация за хората над 65-годишна възраст и хората с хронични заболявания. Доставките на храни и медикаменти по домовете се извършват от социалните служби.

Миналата седмица кметът на Москва Сергей Собянин призова собствениците на 5 000 големи компании да организират работата от вкъщи на колкото се може повече служители.

Засилва се контролът върху носенето на ръкавици и маски на закрити обществени места. Засега не се планира затваряне на кафенетата и ресторантите. Занятията в училищата и университетите остават присъствени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 3 години

До БобиКво, абе неадек****, аз те питам защо дрънкаш за тестове, ВЪТРЕ В РУСИЯ, като върховния ви водач обяви, че ваксината е ефикасна, той обяснява, че й трябвали сертификати.И като и трябват сертификати, какви доставки обяви Русия, че започва. Не знам коя е тая МЗО, но на Запад тая ваксина без надлежно тестване няма да се продава, а докато стане това вече западняците ще имат техни ваксини, които 100% ще са по-качествени. А руснаците пак ще продават на сателитите си.

16

Анонимен

преди 3 години

До БобиТи пак ли в работно време бе?Нали Путин обяви, че ваксината е ефикасна, за какви "резултати" дрънкаш? Даже и дъщеря му каза, че се е ваксинирала!Или ти на върховния ти вожд не вярваш?

15

зяпач

преди 3 години

Да не са се разболяли ваксинираните?????

fallback