Алексей Навални със семейството си в клиниката "Шарите". Снимка: Instragram
fallback

Руският опозиционер Алексей Навални, който е настанен в берлинската клиника "Шарите", публикува в социалните мрежи първата си снимка, откакто излезе от кома.

Oще по темата

„Привет, това е Навални. Липсвате ми. Аз все още почти нищо не умея, но вчера успях цял ден да дишам сам. Съвсем сам. Никаква странична помощ, дори най-прост вентил в гърлото не съм използвал. Много ми хареса. Удивителен, недооценен от мнозина процес. Препоръчвам го“ , написа Навални в Instagram.

Той публикува снимка от болничната стая, на която е заобиколен от семейството си.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш заяви в Тwitter, че той планира да се върне в Русия от Германия, където се лекува от отравяне. "Ще потвърдя отново за всички: изобщо не са обмисляни други варианти", подчерта тя.

Навални беше приет в болница в Омск на 20 август, след като се почувства зле по време на пътуване със самолет от Томск за Москва. Той изпадна в кома, беше включен към апарат за изкуствено дишане и транспортиран в берлинската болница "Шарите".

На 2 септември германското правителство заяви, че направените изследвания доказват, че опозиционерът е бил отровен с нервнопаралитично вещество от групата Новичок, създадено през 70-те години от СССР.

По-късно Берлин съобщи, че три европейски лаборатории, включително френска и шведска, са потвърдили тези резултати.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Москва е готова за всестранно сътрудничество с Берлин. Той подчерта, че до транспортирането на Навални в Германия в организма му не са били открити никакви отровни вещества, припомня ТАСС.
 

.@navalny posts photo with family on Instagram. Caption says: „Hi, this is Navalny.” pic.twitter.com/TGT7i3ysXa

— Mathieu von Rohr (@mathieuvonrohr) September 15, 2020

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Warning Black death

преди 3 години

Екасперти да огледат поражения върху Навални от Black death mass murder след облъчване от видео терористично оръжие инсталирано в вероятно произведена вкитай военно терористична техника маскирана като камера./в Китайската народна република световно известни фирми от години произвеждат диверсионно терористична техника вкл маскирана като смартфони,телефони,телевизори,камери jps ...В техниката се вграждат дигитално холограмни оръжия произведени под обемне контрол на черна чума масови убиици

76

Русия възмутена

преди 3 години

Пратете Навални да проучи Бездомните в САЩ..Да провери защо стотици хиляди американци в страна отделяща трилиони долари годишно за тежко терористични военни оръжия спят по улиците под мостовете..Иначе има увреждания от тежко терористична камера ползвана за реклама чрез убииства тип Ковид ..Цел поразяване на милиарди с обемно патогенизирани ваксини..

75

Анонимен

преди 3 години

До хахахахаА да джафка може... като пинчер пред Сан Бернар.

fallback