Снимка: архив, БГНЕС
fallback

САЩ призоваха Русия да окаже пълно съдействие на международната общност при разследването на случая с отравянето на опозиционера Алексей Навални.

На заседание на Съвета за сигурност на ООН американската страна заяви, че ще работи със съюзниците си за търсене на отговорност от имащите отношение по случая с отравянето на руския опозиционер Алексей Навални.

Руският постоянен представител в ООН Василий Небезня отговори, че Русия иска да знае какво се е случило с Навални, но властите в страната нямат основания да започнат разследване, защото не разполагат с никакво доказателство.

Oще по темата

Представителят на Германия в СС на ООН заяви, че Берлин работи с Организацията за забрана на химическите оръжия по въпроса и призова Русия да направи същото.

Алексей Навални в момента е на лечение в германската болница "Шарите", след като се почувства зле по време на вътрешен полет в Русия миналия месец, припомня БНР.

Германия смята, че той е бил отровен с нервнотоксичното вещество "Новичок", докато Москва казва, че няма доказателства, че опозиционерът е бил отровен.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 3 години

Какво повече от това руснаците да дадът цял едни Аналний на западните специялисти да му бъркат къде ли не за да немерят молекулата на Елексир Казачок.

24

Иво

преди 3 години

Аз си спомням за един журналист който го убиха руснаците и той възкръсна на пресконференциятаИ за един журналист който изтече в канала разложен от чаршафите ,ама тогава сащ каза санкции няма защото са ни бизнес партньори

23

наивници

преди 3 години

все едно Асан да разследва кражба

fallback