Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин отмени традиционната си годишна "пряка линия" по телевизията с въпроси и отговори на зрители, която трае по няколко часа и дава възможност на руснаци да изложат недоволствата си на живо, предадоха Франс прес, БТА и ДПА.

Тази "пряка линия" се е състояла всяка година от 2001 г., без 2004 и 2012 г., и дава повод на Путин да обещава, че ще уреди проблеми на частни лица, да се скара на представители на местни власти, а понякога и да споделя подробности от личния си живот.

"Може да се каже, че през последните месеци президентът постоянно беше в пряка връзка" с населението, обясни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Заради пандемията от новия коронавирус Путин от март води повечето си срещи по видеоконферентна връзка и по-често обсъжда текущи проблеми с областните губернатори. Тези разговори се излъчват по държавната телевизия, отбелязва АФП.

Според Песков някои елементи от "пряката линия" може да бъдат включени в традиционната пресконференция на Путин през декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase