fallback

Най-яростният критик на Кремил - Алексей Навални, може да се окаже отровен с вещество, което беше намерено в организма на българския оръжеен бизнесмен Емилиян Гебрев. Германските лекари са поискали медицинските документи на Гебрев, за да сравнят.

Oще по темата
"Не бих казал, че Навални е най-радикалният руски опозиционер, но е най-известният. Руските държавни медии за първи път споменаха името му. Навални е разобличител на корупцията, на изборите взе 27% от гласовете", каза в "България сутрин" дългогодишният кореспондент на БНР в Москва Чавдар Стефанов.

По думите му Навални е главно политик, не толкова блогър, а опозицията в Русия веднага е свързала отравянето му с властта.

"Навални може да обърка плановете на Кремъл за предстоящите регионални избори. Вече се появиха много алтернативни кандидати на управляващите. В Русия се задават нови процеси", отбеляза в ефира на Bulgaria ON AIR дългогодишният кореспондент на БНР в Москва Николай Кръстев.

Стефанов добави, че фалшифицирането на избори е основното, заради което Навални създал т.нар. "умно гласуване".

"Навални обърка много от сметките на Кремъл и на близките до режима милиардери. Въпросът е кой ще оглави руската опозиция сега и има ли алтернатива на Навални", смята Кръстев.

"Беларус също е тема, която поставя Путин в неудобно положение. Русия в момента прилича на един клокочещ котел. Важни са сега местните избори, където ще станат ясни някои тенденции. Важно и какво ще предприеме Владимир Путин", подчерта Чавдар Стефанов.

По думите на Николай Кръстев, случаят "Гебрев" е показал много пропуски в защитата на подобен тип хора, които имат собствена икономическа политика по отношение на руските планове. "Отравянето на Гебрев стана, защото бизнесменът си позволи да обърка плановете на Кремъл с цел превъоръжаване на отделни държави. Много закъсняхме със случая с Гебрев, не изгонихме нито един руски дипломат", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 3 години

И кога смятат да търсят веществото в организма на Навални, след година ли?

28

Анонимен

преди 3 години

Има много голяма разлика между русофил и реалист. Въпреки че, по мироглед и по разбиране на света много се доближават. Не бъркайте двата типа, малку дребни у к р о п и т е ц и. Вие сте от тази категория хора, които ядат екскременти и ги мислят за вафли. И се изживяват като равноправни демократи и евроатлантици... Също като "вафлите"...

27

Анонимен

преди 3 години

Навални не е политик. Той е бизнесмен, намерил добре платена ниша. Проблема му е, че бизнеса му създава проблеми на други бизнеси, които са от национално значение за Русия. Знае риска, да си носи последствията. Представям си как действията му в беларус са сринали някоя милярдна сделка в Русия... Еми, тва е... В САЩ и президенти са убивали за по - малко...

fallback