Снимка: БГНЕС
Руският президент Владимир Путин коментира за първи път случая с предполагаемото отравяне на опозиционера Алексей Навални по време на телефонен разговор с италианския премиер Джузепе Конте, съобщи БНР. 
 
Президентът Путин е категорично е подчертал, че е недопустимо да се отправят прибързани и необосновани обвинения във връзка с хоспитализацията на Навални, съобщиха от пресслужбата на Кремъл. Държавният глава е заявил още, че е има интерес да се направи "щателно и обективно разследване на всички обстоятелства около случилото се".
Още по темата
 
Алексей Навални на 20 август беше приет в болницата за спешна медицинска помощ в сибирския град Омск със съмнения за отравяне. Той беше поставен на командно дишане, след като изпадна в кома. Направените в две руски лаборатории изследвания не потвърдиха първоначалните подозрения. 
 
Съпругата на Навални тогава настоя той да бъде транспортиран до клиника "Шарите" в Берлин. Германските лекари обявиха, че има вероятност опозиционерът да е бил отровен, но не посочиха с какво. 

Коментари Напиши коментар

43

Русофил+

преди 2 години

Добре де, отровен е - нека кажат с какво? А защо да не е отровен от атлантици, които целят компромат за Путин и управляващите в Русия. На всички беше ясно, че Навални е неспособен да създаде силна опозиция в Русия. Защо веерсията за саботаж към властта се изключва?

42

>

преди 2 години

До ОбективноИ аз затова питам, защо са доброволни роби на руснаците, но нещо никой от тях не може да даде смислен отговор.

41

Обективно

преди 2 години

Е, нормално е Путин да се самозащитава. Но защо го защитавате Вие, след като и за слепите е ясно, че Навални е отровен??!!! Да отричаш толкова яростно истината е проява на ПЪЛНА ЛИПСА НА МОРАЛ. САМО ЖИВОТНИТЕ НЯМАТ МОРАЛ.