Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Председателят на долната камара на парламента на Русия Вячеслав Володин разпореди една от комисиите на законодателния орган да разследва дали чужди сили не стоят зад предполагаемото отравяне на критика на Кремъл Алексей Навални.

Това според него може да е направено в опит да се разпали напрежение в Русия и тя да няма възможност да възпрепятства намесата във вътрешните работи на Беларус, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БНР.

Oще по темата

"Комисията по сигурността в Държавната дума ще бъде инструктирана да анализира какво се е случило, за да стане ясно дали това е бил опит от страна на чужди държави да навредят на здравето на руски гражданин, за да разпалят напрежение в Русия, както и да отправят нови обвинения към нашата страна", заяви Володин.

"Добре, че канцлерът на Германия Ангела Меркел се отзова и оказа помощ на Навални. Иска ми се да вярвам, че тя щеше да постъпи по същия начин, ако ставаше въпрос за всеки друг гражданин на Русия, а не само за радикален опозиционер", заяви председателят на руската Държавна дума.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

Атанас Велмазов

преди 3 години

Кой е този анонимник Навални , защо ни занимавате с него ???? Вечна слава на господин Путин и братска Русия- най-великата страна на света !

87

Скептик

преди 3 години

Елциновата конституция бе написана от ЦРУ. Путин я смени и им даде още една причина да ядат чакъла.

86

Али Реза

преди 3 години

.... и на мен ми беше лошо веднъж. Дали пък не беше Путин виновния ?

fallback