Снимка: БГНЕС
fallback

Здравословното състояние на Алексей Навални, който е в кома и на изкуствено дишане, е стабилно. Това заяви ръководителят на германската неправителствена организация "Кино за мир" Яка Бизил малко след като самолетът, нает от организацията и транспортиращ Навални, кацна в Берлин.

Oще по темата
"Състоянието на Навални по време на полета и при кацането беше стабилно", каза Бизил.

Навални ще бъде приет за лечение в клиниката Шарите в Берлин.

Специализираният медицински самолет, който транспортира намиращия се в кома руски опозиционер Алексей Навални, се приземи на летище Тегел в Берлин.

Навални е в кома, след като, според негови приближени, е бил отровен.

Първоначално руски медици възразиха срещу неговото транспортиране зад граница заради нестабилното му състояние. Но вчера вечерта лекарите определиха състоянието му вече като стабилно и позволяващо пътуването. Първоначално Ярмиш обвини лекарите в болницата в Омск, където бе приет за лечение Навални, че го задържат, за да прикрият факта, че е бил отровен.

Навални, дългогодишен активист срещу корупцията в Русия, припадна по време на полет от Томск за Москва,  след като преди излитането пил чай.

В същата болница през 2018 г. беше лекуван друг руски опозиционер - Пьотр Верзилов, транспортиран дотам от същата неправителствена организация, заела се с транспортирането на Навални. След като се възстанови, Верзилов също каза, че е бил отровен, припомня Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Полетен план

преди 3 години

Готов самолет и служители търпеливо чакат, зелен коридор, флайт план и червен килим! И после има спорове за кого работел отровения. А не е отровен.

31

Старичок

преди 3 години

Значи Путин първо заповядва Навални да бъде убит с отрова .... а след отравянето разрешава да бъде транспортиран до Берлин , където лекари да се опитат да го спасят и да започнат разследване с какво е бил отровен за да бъдат наложени нови санкции на Русия и Путин да бъде обвинен за отравянето .Дори тези с много нисък интелект и много високо заплащане за тролските им услуги биха могли да усетят че нещо не е правилно в тези твърдения.Отровата сигурно е известна с тайното название "Берьозка"

30

Христо Христов

преди 3 години

Егати - а в следващата статия пишат, че е обизпокоително и е било едва ли не на косъм... Нпо шизитата се въртят кат пумпали....

fallback