Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е подкрепил решението на Държавния департамент да заплаши с налагане на санкции проектите за газопроводи "Северен поток 2" и "Турски поток“, разкри държавният секретар Майк Помпео, съобщава Ройтерс.

Oще по темата

Пред Комисията по външни отношения на Сената Помпео заяви, че е препоръчал компаниите, участващи във финализирането на руските газопроводи, да бъдат подложени на такива наказателни мерки, като президентът на САЩ е бил "напълно съгласен" с него.

Според държавния секретар Доналд Тръмп "изобщо не е бил двусмислен" по този въпрос.

Вашингтон ще "направи всичко възможно", за да гарантира, че проектите за газопроводи не "заплашват" Европа, добави висшият американският дипломат, предаде БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 3 години

Не искаме сащ да "пазят" Европаот Русия -- гнуссните американцивън от Европа!

21

ПЕНКО

преди 3 години

Защо "пазарният капитализъм " важи единственно за САЩ - и за всички други- неудобни за "капитализъм САЩ " държави :---" ЕЖЛЬОСАНКЦИИ " ; "ЕЖЛЬОРЕПРЕСИИ"; ЕЖЛЬООГРАНИЧЕНИЯ ; + ...БЕЛИНГКЕТ-ИНСАЙДЪР-ШПИГЕЛ- МОНД !!!!!!!!!!???????????

20

АМА И ТОЯ ТРЪМП!

преди 3 години

Няма ли си друга работа, та ще пречи на Бойко да строи заробващите ни руски енергийни проекти Сръбски поток и допотопната АЕЦ БелЯне, както я нарича Бойко. Прочее, и да ги построи и да не ги построи Бойко руските заробващи проекти, все тая, защото и без това Примитивна Рус до две години ще изчезне от картата на света...

fallback