Снимка: БГНЕС
fallback

Патриарх Кирил благослови игуменка да продаде S-класата си. Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил лично е издал нареждането. До тук се стигна след публикации в руските медии за земните богатства на духовните лица. Те предизвикаха сериозен резонанс в руското общество, пише БГНЕС.

Oще по темата

На езика на църковната администрация решението на патриарха звучи така: „Патриарх Кирил благослови игуменката на Покровския ставропигиален женски манастир Теофания (Мискина) да продаде намиращия се в нейно владение автомобил Mercedes Benz S-класа. Предстоятелят на Руската църква посочи, че даренията за манастира трябва да се използват за социални и благотворителни цели. Той също така припомни на монасите, че не бива да купуват луксозни автомобили, а тези, които са необходими за работата им, следва да са собственост на манастира, а не лични“.

Наблюдатели коментират, че по този начин патриархът потвърждава информацията, че собственик на автомобила е игуменката, а не манастирът, и че той е закупен не с лични средства, а с дарения.

Покровският манастир е един от най-посещаваните и богати манастири в руската столица. Там е разположен и петзвездният хотел „Покровская“, построен по програмата за хотели за поклонници в Москва, чиито цени обаче са непосилни за обикновените хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Само питам

преди 3 години

А кога полковник Гундяев ще продаде неговата S klass, Кадилака и някоя от яхтите си?

64

ПроСоТо

преди 3 години

До До 57така е,харчат милиарди..Защо?..-Ами защото ги имат!А защо ги имат?-Ами защото са "Видели всички богатства на света и са се..."..Па и католическата църква има много тежки грехове да изкупува,натрупани през Средновековието,че и в по-ново време.Ватикана и Царските дворци са в твърда СИМБИОЗА.Исус казва:-"Ако те ударят по едната буза,ти подложи и другата!"Какво прави "Светата Инквизиция" десетки векове?-Разпъва,изгаря,прогонва и малтретира "инакомислещите".Това НЕ Е Христовата Цър

63

Анонимен

преди 3 години

Е той има частен самальот, аре сеа... Не така де. Жената си купила Майбах, а той самолет, пък я укорява.

fallback