Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентът на Русия Владимир Путин уволни обвинения в организирането на поръчкови убийства губернатор на Хабаровския край Сергей Фургал.

Държавният глава назначи за временно изпълняващ длъжността депутата от Държавната Дума Михаил Дягтерьов, предаде БНР.

Oще по темата

В прекия ефир на държавния телевизионен канал „Русия 24“ Путин попита Дягтерьов дали е готов да поеме поста. 39-годишният депутат и председател на парламентарната комисия по физическата култура, спорта, туризма и младежта отговори утвърдително и благодари за доверието. И той като своя предшественик на поста е от опозиционната Либерално-демократическа партия на Владимир Жириновски.

Въпросът е дали новото назначение ще доведе до стихване на продължаващите повече от седмица многохилядни протести в Хабаровск.

Вълненията започнаха, след като Сергей Фургал беше показно задържан на път за работа, конвоиран до Москва и обвинен в организирането на поръчкови убийства преди 15 години, когато се е занимавал с частен бизнес.

Някои от протестиращите настояват за освобождаването на Фургал, други – за открит и справедлив съдебен процес срещу него и то в Хабаровск, а не в Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

До:Президента

преди 3 години

Трябва веднага да си подаде оставката ! Незабавно !!!===========Кой си ти бе, гербероурунгел?Президента е избран МАЖОРИТАРНО от 2,5млн българи от различни партии. Знам, че плачеш за триполовата Ц.Цачева, но това е положението, можеш само да си прережеш вените ритуално на жълтине павета!

23

Анти-мафиот

преди 3 години

Естествено, че ще уволни Губернатора. Не е като ТИКВАРЯ който уби Мишо Бирата, жена му и много други, й дори в момента управлява!

22

Анонимен

преди 3 години

У нас е бардак ама в Русия бардака е тотален.

fallback