Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин уволни обвинения в организирането на поръчкови убийства губернатор на Хабаровския край Сергей Фургал.

Държавният глава назначи за временно изпълняващ длъжността депутата от Държавната Дума Михаил Дягтерьов, предаде БНР.

Още по темата

В прекия ефир на държавния телевизионен канал „Русия 24“ Путин попита Дягтерьов дали е готов да поеме поста. 39-годишният депутат и председател на парламентарната комисия по физическата култура, спорта, туризма и младежта отговори утвърдително и благодари за доверието. И той като своя предшественик на поста е от опозиционната Либерално-демократическа партия на Владимир Жириновски.

Въпросът е дали новото назначение ще доведе до стихване на продължаващите повече от седмица многохилядни протести в Хабаровск.

Вълненията започнаха, след като Сергей Фургал беше показно задържан на път за работа, конвоиран до Москва и обвинен в организирането на поръчкови убийства преди 15 години, когато се е занимавал с частен бизнес.

Някои от протестиращите настояват за освобождаването на Фургал, други – за открит и справедлив съдебен процес срещу него и то в Хабаровск, а не в Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase