fallback

Парада по случай Деня на победата в Русия не се размина без инциденти. Млад войник се опита да разбие стъклата на автомобил на службите за сигурност с картечницата си, само на малко повече от 100 метра от Владимир Путин.

Руските власти твърдят, че са потушили терористичен акт. Но инцидентът може би се е случил по една друга, доста по-забавна причина - 22-годишният Никита Ерошенко нападнал автомобила минути след като разбрал, че няма да маршрува пред президента на Русия. Оттърсвайки се от първичния шок, охраната веднага скача върху мъжа.

Пред "Комсомолская правда" вътрешен източник казва: "Служители на Федерална служба за сигурност предотвратиха сериозен инцидент и още повече - терористична атака".

Автоматът на Ерошенко не стреля по време на нападението, като най-вероятно той не е бил зареден. Изданието BAZA твърди, че 22-годишният войник е подготвял атака на Червения площад, но ФСБ я е предотвратил. Той искал да протестира срещу влошаващото се положение на Русия на международната сцена.

"Те подходиха нечестно спрямо мен", заявява Ерошенко, който е арестуван и срещу него е повдигнато обвинение. Според ТАСС, войникът е претърпял "нервен срив".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

138

Krom

преди 3 години

Страховит атентат! Този момък съдейки по дрехите и винтовката е бил част от историческата възстановка. Че е изтрещял, е очевидно. А селския бек от ФСБ му скочи като Мая Плисецка в пирует. Баси балетиста 120 килограмов, пълен смях. Можеше и воле да му вкара. Въобще, пародия!

137

Анонимен

преди 3 години

Както винаги ТАСС дава най-точна оценка на инцидента - войникът е претърпял "нервен срив".Случва се.

136

Анонимен

преди 3 години

Картечница или автомат? Последно! На мен ми се привидя гаубица!Много ми е забавно да ми разказват това, което виждам с очите си!Също така, когато от мухата правят слон. И какви изводи направихте от тази случка?Глобални! Само гении могат да мислят толкова дълбоко!

fallback