Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин е обезпокоен във връзка с безредиците в САЩ от ангажимента на американските партньори към съвместните споразумения. Това заяви президентският прессекретар Дмитрий Песков в предаването "Голяма игра" на Първи канал на руската обществена телевизия, цитиран от ТАСС, пише „Фокус“.

Още по темата

"Путин се вълнува доколко можете да се доверите на споразумения с политически колега, до колко може да се считат за предсказуеми и прогнозируеми действията на неговия политически колега, в случая - президента на САЩ Доналд Тръмп", каза той. "Със сигурност президентът Путин се вълнува от възможността да предприеме действия с цел не просто да извадим двустранните си отношения от това ужасно състояние, но и за да не излагаме по-нататък световната сигурност и стабилност. "

Песков подчерта, че Путин е притеснен от факта, че през следващите месеци може да няма споразумения, които да регулират сферата на международната сигурност. "Това е абсолютно опасна ситуация за целия свят. Важно е президентът Путин да разбере, че има свой колега, който може отговорно да води диалог с него как да коригира тази ситуация", добави той.

Говорителят на Кремъл също заяви, че няма право да дава оценка на събитията в САЩ, тъй като това е вътрешна работа на Вашингтон.

Преди това Путин изрази мнение, че вълненията в САЩ са проява на дълбока вътрешна криза в тази страна. Той отбеляза, че тази криза се наблюдава дълго време - от идването на власт на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase