Снимка: БГНЕС
fallback
Руските власти съобщиха, че частично ще отворят границите на страната. Те бяха блокирани на 30 март заради пандемията от коронавирус. До края на този месец се очаква всички ограничения в Москва напълно да отпаднат, предаде БНР. 
 
Премиерът Михаил Мишустин коментира, че в Русия за момента чужди граждани ще бъдат допускани само тези, които се нуждаят от лечение там, както и такива, които имат роднини и попечители, за които трябва да се грижат. Руснаци ще могат да напускат страната си с цел грижа за близки, за лечение, работа или обучение.
 
Кметът на Москва Сергей Собянин обяви първата стъпка към облекчаване на ограничителните мерки в столицата:
 
"От  9 юни се отменят самоизолацията и пропускателният режим. Заедно с това се отменя и графикът за разходките. Жителите на града, включително московчаните на възраст над 65 години и страдащите от хронични заболявания, ще могат без ограничения да излизат навън, за да си вършат работата и да посещават обществени места."
 
За последното денонощие броят на новозаразените с коронавирус по света се е увеличил с повече от 131 хиляди души, съобщи Световната здравна организация. По данни на СЗО смъртните случаи са се увеличили с 3 400 и вече са почти 401 000. 
 
Северна и Южна Америка са на първо място по брой на заразените, следвани от Европа и Източно-средиземноморският регион. Най-много заразени с COVID-19 има в САЩ. На второ място е Бразилия, трета е Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 години

Страната частично ще отвори границите сиа българските рубладжии ще си ги прибере ли?

10

Кочо

преди 3 години

Аз сравнявам Гърция и Швeция, защото мерките в двете държави бяха напълно противоположни. Наскоро здравният министър на Швеция заяви, че тактиката им с Covid-19 е била погрешна. Колкото до Белгия, там се приеха мерки, но не бяха в такава степен строги и затова ефекта от тях не е толкова задължителен колкото в Гърция. С която ние имаме почти изравнен баланс, въпреки мерките които приехме.Пика отмина и който го прескочи, прескочи...

9

Анонимен

преди 3 години

Москва не вярва на сълзи.

fallback