Снимка: БГНЕС
fallback

Държавният научен център "Вектор" приключи с предклиничните изследвания на възможните прототипи на ваксина срещу коронавирус през юни и се надява да я регистрира през септември.

Това съобщи генералният директор на центъра Ренат Максютов по време на среща с президента Владимир Путин, на която бе обсъдено развитието на генетичните технологии, предаде БГНЕС.

"През юни ще приключим с предклиничните изследвания на ефективността и безопасността на вече готовата лекарствена форма на ваксината в минимален обем, който е достатъчен за преминаването към клинични изследвания. В първата и втората фаза в тях ще се включат общо 300 доброволци. Надяваме се да регистрираме ваксината още през септември тази година“, каза Максютов.

Центърът е готов да произвежда по 60 милиона дози от ваксината годишно. Президентът Владимир Путин лично се ангажира да съдейства за регистрирането на ваксината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

антодот на короната

преди 3 години

антидота на COVID-19, разработването на която се позабави малко. агентите на ГРУ избързаха със заразяването на хора в световен мащаб, поо план трябваше руснаците вече да продават ваксината по света за да закрепят вечно девалвиращата рубла след като Путин бе поставен на власт от КГБ началниците му.май Запада ще изпревари руските биохимици, не че ще е нещо необичайно, но Путин много се гневял но отказал да получи първата доза.

46

БРАВО ,БЕ...

преди 3 години

А , колко са останали живи след ваксинирането ...??!Ква е статистиката ?!

45

Зозо

преди 3 години

А новата Волга кога? А Су-57 остана 1 бр. МиГ 35 останаха 2 бр. То с анимации само не става :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

fallback