Снимка: БГНЕС
fallback

Само 40% от руснаците са готови да отидат на почивка през лятото, останалите или изобщо не планират такава, или в момента не работят и планират да посветят летните месеци за намиране на работа, сочи проучване на социолози от "Банка Откритие".

Oще по темата

 В хода на изследването на 11-12 май социолозите са направили допитване сред хиляда руснаци на възраст 18-60 години със среден доход 30-60 хиляди рубли на месец в градове с население над 100 хиляди души, съобщава БГНЕС.

"Една трета от жителите на страната ни не планират да почиват това лято, 13% не работят в момента, а други 7% възнамеряват да посветят летните месеци за намиране на работа", се казва в проучването. Отбелязва се, че още 7% от анкетираните все още нямат планове за лятото.

В същото време, според проучването, едва 26% от руснаците определено ще си позволят летни ваканции през 2020 г., а други 15% са готови да отидат на почивка само ако отворят границите.

От онези, които планират лятна ваканция, 19% от анкетираните възнамеряват да я прекарат у дома, а 18% от руснаците искат да отидат на почивка в страната. Едва 14% от анкетираните искат да почиват извън страната.

Около 27% от анкетираните са заявили, че по принцип се страхуват от дълги пътувания след карантина, а 8% от анкетираните не са готови да пътуват в чужбина поне година след края на пандемията, защото ги е страх. 13% от анкетираните, които по принцип са готови да почиват през лятото споделят, че в момента нямат пари за пътувания в чужбина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Крим не е руски

преди 3 години

закона е такъв!!!Ватенка дойде ли в България-14 дена карантина!ако ли не....куфар,гара, сибир

77

ангажиран с въпроса

преди 3 години

Всъщност за какво са ни руските туристи?За младите туристки може, за да се подмлади фонда, но за пияни мужици които със присъствието си гонят туристите от България трябва да има ограничения.

76

Анонимен

преди 3 години

Мисля, че руските туристи ще отидат в цивилизовани страни.

fallback