Кадър: Bulgaria ON AIR

Депутатът от ВМРО Красимир Богданов коментира част от промените в Закона за здравето за "Денят ON AIR". Според него сектор "Туризъм" е най-засегнат от кризата.

"Предложенията, които бяха приети, които ние направихме още в началото на извънредното положение, са изключително полезни за сектор "Туризъм", който в крайна сметка е най-засегнат от кризата. Броени дни след обявяването на извънредното положение на 13 март, ВМРО внесе предложения, които засягаха кредитните институции, колекторските фирми. Това да участваш в политиката не е само работа на празни приказки или на популистки изказвания, въпросът е кой как действа", посочи той за Bulgaria ON AIR.

По думите на Богданов туристическият бранш не е функционирал 2 месеца.

Естествено че намаляването на ДДС върху туризма – върху хотели, ресторанти, дискотеки, обществени заведения, е една глътка въздух. Стъпката е правилна, каза той.

Депутатът от ВМРО отбеляза, че при драстично намаление на броя заразени с коронавирус вероятно ще бъдат променени изискванията за карантинен период на българските туристи в съседни държави.

Той подчерта, че предстои да се определи стойността на ваучерите за медици, полицаи, хора, които са били на първа линия в борбата със заразата. Богданов посочи, че се предвиждат и облекчения в цените за почиващите у нас.

"Да могат да се връщат сумите, които са платени за резервация до 12 месеца, т.е. хора, които са направили вече такива ранни резервации, да могат да получат обратно парите си. Това е в полза на гражданите", обясни той.

Относно отношенията между България и Северна Македония и македонския език, Богданов коментира, че имаме съвпадение от 86% между българския език и македонския.

"Само един справочник да отворим по сравнителна лингвистика или дял от езикознанието, който засяга славянските езици, можем много лесно да установим, че съвпадението между български и македонския така наречен език, е 86%. Нямаме такова съвпадение между други езици", смята депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase