Снимка: БГНЕС
fallback

В най-голямата православна страна  - Русия -  миряните не присъстваха на пасхалните богослужения заради разпространението на коронавирусната инфекция. В навечерието на най-светлия християнски празник патриархът на Москва и цяла Русия Кирил призова вярващите да останат по домовете си, предава БНР.

Oще по темата

По традиция патриарх Кирил оглави празничното пасхално богослужение в храма „Христос Спасител“ в центъра на Москва и точно в полунощ възвести Христовото Възкресение. Богослужението беше предавано пряко в ефира на няколко федерални телевизионни канала и на сайта на Руската православна църква. В храма беше доставена капсула с благодатния огън от Ерусалим, но традиционната церемония по посрещането на летището с участието на хиляди вярващи беше отменена.

За първи път от 2000 година насам президентът Владимир Путин си остана вкъщи на Великден.

Той запали свещ в параклиса в резиденцията си „Ново Огарьово“ край Москва и поздрави православните християни и всички граждани на Русия по случай светлия празник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

K

преди 4 години

"За първи път от 2000 година насам президентът Владимир Путин си остана вкъщи на Великден." Доста дълъг живот има ... :)

45

Георги

преди 4 години

А нашият духна свещта, след като се изказа! Резил!

44

процедурно питане

преди 4 години

а къде е жълтия скафандър на Путин произведен в ФАЩ..ха.ха

fallback