Снимка: iStock
fallback

Продукти:

20 г масло
1 глава лук, ситно нарязан
2 чаени лъжици брашно
1/3 чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица сушен естрагон
1 щипка индийско орехче
1 щипка лют червен пипер
450 г спанак
475 мл пилешки бульон
180 мл кисело мляко
2 резена лимон
 
Приготвяне:
 
Разтопете маслото в тенджера на средна температура. Запържете лука в него. Разбърквайте да не залепне. Бавно прибавете брашното, солта, естрагона, лютия пипер и индийското орехче, като разбърквате, за да не се получат бучки. Прибавете спанака и пилешкия бульон, предварително разтворен или сварен. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри 15 минути.
 
Свалете супата от котлона. Пасирайте я с пасатор или в блендер. Върнете я в тенджерата и добавете киселото мляко. Разбъркайте с черпак. Загрейте отново, но без да завира. Опитайте на вкус и добавете още подправки при нужда. Сервирайте с резенчета лимон.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

И най-важното

преди 4 години

Бързо я излапвате, защото от затопленото кисело мляко бързо вкисва и я изхвърляте с кеф!!!

fallback