Президентът на Русия Владимир Путин посети болницата в московския квартал Комунарка, където се намира карантинният център за коронавируса. Кадрите с Путин, облечен с яркожълт защитен костюм, провокираха вълна от шеги в интернет. Какво развесели потребителите, разказва Би Би Си.

Кадрите с Путин в инфекциозното отделение на болницата, на които се вижда как той облича жълтия защитен комбинезон и слага респиратор на главата си,  бяха излъчвани цял ден по телевизия "Россия 24", забелязаха ги и в интернет - и това стана повод за шеги.

Започнаха да сравняват Путин с герои от телевизионни сериали и от анимацията /напр. „Миньоните“/.

Привърженици на Алексей Навални сравниха цвета на защитния костюм с патето, което беше станало символ на протеста в руските градове.

„Путин реши да унищожи коронавируса. Да направи контролния изстрел“, шегува се в "Небожена" в Telegram.

Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков, запитан от журналисти защо президентът е бил с жълт защитен костюм, отговори: „Такъв са му дали. Това нищо не означава“.

Това е модел TyChem 2000C на американската компания DuPont: такъв костюм може да се  купи за 1800 рубли, съобщи изданието "Открытые медиа".

В описанието на комбинезона се казва, че той се използва „при работа с водни разтвори на химикали, за подготовка и смесване на бои, работа с нефтохимически продукти“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase