fallback

Какво наистина мислят руснаците за Путин, когато никой не ги снима и въпросът не им е зададен от журналисти? За да разбере, блогърът Башир Дохов поставя портрет на лидера в асансьор в московска жилищна сграда, а над него – скрити камери. И въпреки твърденията, че Путин има одобрението на 69% от народа, повечето от коментарите им никак не са ласкави към президента.

Дохов оставя камерата да работи три часа, а част от епитетите по адрес на портрета на Путин са "ужасно“, "лудост“ и "какво по дяволите“.

Един възрастен гражданин възкликва: "Вече напълно откачиха“, поглеждайки портрета. След него в асансьора влиза по-млад мъж, който не приема картината по-добре, казвайки: "Каква комедия“.

Когато три жени влизат в асансьора, по-възрастната от тях възкликва: "Какво по дяволите?“. Другите две също не са впечатлени. Едната казва: "Някой задник го е сложил тук“, а другата предполага, че в очите му има камери, за да ги следи.

По-късно още две жени стават жертви на шегата, но те не могат да спрат да се смеят и дори подигравателно казват на портрета "Добър вечер“. 

След като изругава, друга жена покрива устата си с ръка, сякаш осъзнавайки, че може би не трябва да изрича това в присъствието дори и на образ на Владимир Путин. Но след това решава да се пошегува и се покланя пред портрета на лидера. "Това е отвратително“, казва друга жена.

Възрастната дама с кученце първо възкликва: "Кой е сложил това тук?“, преди да допълни: "Какъв кошмар“. Друга жена първо проверява дали нещо не се крие зад картината, преди да каже: "Шегуват ли се? Това истина ли е?“
Последният човек, който използва асансьора, се взира в портрета на Путин мълчаливо, а на излизане от него мърмори тихо "глупости“.

Башир Дохов е категоричен, че не се притеснява, че след шегата си ще бъде арестуван. Той не вярва, че ще има някакви проблеми с властите. Запитан какво мисли за отношението на гражданите към Путин, той отговаря: "Главно то е негативно. По-лошо е отколкото преди година. Сега вече има и агресия. Коментарите във видеото ми го показват доста добре.“

Той признава, че неговото лично мнение за Путин също е негативно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

тя

преди 4 години

Ако окачим портрет на ББ или на РР отзивите ще са още по- лоши ,така ще и с други държавни глави , което е напълно естествено - хората не обичат "култа" към дър ръководители !

64

Крим не е руски

преди 4 години

това е истината...хората казват какво мислят за Путин искрено.

63

Анонимен

преди 4 години

Не е вярно ,че 69% руснаците одобряват Путин ,според независимата социологическа агенция ,,Левада" одобренито е едва 35%!Представете си за какви фалшификации на изборите става на въпрос!

fallback