Снимка: архив Reuters
fallback

Русия се надява заедно с Европейския съюз да намери компромис в ситуацията с газопровода "Северен поток-2", след въвеждането на санкциите, заяви вицепремиерът на Русия Дмитрий Козак, пише руското издание “Коммерсантъ“.

"Вероятно натискът ще се увеличи, но възможностите на този натиск не са неограничени, като се вземе предвид ключовите позиции на страните от ЕС, които са заинтересовани да получат енергийна сигурност на необходимото ниво“, заяви той в интервю за телевизионния канал “Русия 24“.

Oще по темата
Козак е сигурен, че "икономическия интерес ще проправи пътя", тъй като руският газ е с 30% по-евтин от американския.

"Уверени сме, че в сътрудничейки си с европейските страни, Европейския съюз, ние ще разрешим този проблем и ще намерим компромис. По същия начин, конфликтът в Украйна изглеждаше неразрешим, но той е решен. По същия начин решението и е тук“, каза той, цитиран от "Фокус".

На 21 декември президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа законопроект за бюджета за отбрана на страна за 2020 г., който предвижда санкции срещу газопровода „Северен поток-2“ и „Турски поток“. Руският премиер Дмитрий Медведев инструктира правителството да разработи мерки в отговор на санкциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

170

gogo

преди 4 години

До Анонимен 280,Целта на Турски -Поток е да се заобиколи Украйна , Турски поток ще е завършен като стигне Европа а това скоро няма да стане.

169

Боби

преди 4 години

До Сделано ДяланоF-22 - влезли в архивите 11 инцидента при 5 от които се е стигнало до катастрофаF-35 - 8 инцидента 4 загубени машини като 3 от тях са вариант с вертикално излитане и кацанеF-16 - 673 инцидента като 190 са завършили със смърт на пилотиMiG-29 - 119 инцидента 38 са завършили със смърт на пилотиSu-57 или по-точно Т-50 - 3 инцидента - помпаж на двигател, пожар и на 24.12.2019 се разби летяща лаборатория тестваща стиковката между УВТ на двигателя и контрола на аеродинамичните пов

168

Анонимен

преди 4 години

Келявите ни спецове говореха, че и турски поток нема да го биде, ама той стана. Тиквун се наложи да бие наколенки пред султана и ***, аман заман да мине една тръбичка и през нас. Дразнят мечока ама дали ще могат да избягат после... Или просто всички ще дадем фира.

fallback