Снимка: Reuters

Позициите на Русия на световния оръжеен пазар укрепват, въпреки засилването на санкциите и нелоялната конкуренция, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Още по темата
"Износът на руско оръжие и военна техника нараства. През тази години е изнесена продукция на обща сума 13 милиарда долара", каза руският държавен глава на заседание на комисията по въпросите на военнотехническото сътрудничество с чужди държави. Той отбеляза, че "това е с малко над два милиарда повече в сравнение със същия период на миналата година", пише БТА.

Русия се завръща в Африка! Путин заявява амбицията на страната си

"Руските позиции на световния оръжеен пазар укрепват и това се случва въпреки санкциите и нелоялната конкуренция", подчерта Путин.

Руският президент заръча постоянно да се анализира ситуацията на оръжейните пазари, да се отчитат променящите се потребности на купувачите и да се отговаря на нарастващите им изисквания.

Засилено търсене на руско оръжие

"Като цяло портфолиото на поръчките на руско оръжие се намира на стабилно равнище и надвишава 50 млрд. долара", заяви Путин и добави: "Засиленото търсене на руска продукция с военно предназначение е сериозен стимул за това да се усъвършенстват формите и методите на работа, да се запазят водещите позиции в този високотехнологичен сегмент."

Руският президент отбеляза големия принос, който имат за развитието на износа международните изложения. По думите му през тази година в Русия са били проведени седем оръжейни изложения, сред които военнотехническият форум "Армия-2019 г.", военноморският салон в Санкт Петербург и авиационно-космическото изложение МАКС-2019 в Жуковски.

"Чуждите партньори имаха възможност да се запознаят с последните постижения на нашата отбранителна индустрия: бяха демонстрирани най-новият изтребител от пето поколение Су-57, десантно-транспортният вертолет с повишена товароподемност Ми-38Т, зенитно-ракетният комплекс със среден обсег от четвърто поколение "Викинг", бронираният автомобил "Тигър" и много други образци техника", заяви Путин. Той отбеляза, че "в резултат на изложенията са сключени договори на обща стойност около 35 милиарда рубли (близо 560 милиона долара)".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase